Boekpresentatie: Stille krachten van Brussel - PR EU, Brussels

28 Mar Boekpresentatie: Stille krachten van Brussel

De Nederlandse Permanente Vertegenwoordiging bij de EU nodigt je uit voor de Brusselse boekpresentatie van 'Stille krachten van Brussel' van Tijn Sadée en Bert van Slooten.

Wie zijn die Nederlandse diplomaten, lobbyisten, waterdragers en ambtenaren die het beleid bepalen in Europa? Wat drijft de stille krachten achter de macht, hoe ziet hun werkdag eruit, op welke knoppen drukken ze, wat is hun invloed?

Aan de vooravond van de Europese verkiezingen in juni 2024 verschijnt een nieuw boek van Tijn Sadée en Bert van Slooten. 25 gesprekken met bekende en minder bekende Nederlanders - die achter de schermen, in de Brusselse EU-bubbel én aan Europa's rafelrand meesleutelen aan de toekomst van Europa.

Het eerste exemplaar wordt op donderdag 28 maart overhandigd aan de Nederlandse Permanent Vertegenwoordiger bij de EU, Pieter Jan Kleiweg de Zwaan. Daarna is er een debat onder leiding van EU-correspondent voor NRC Clara van de Wiel over de vraag waarom er steeds minder Nederlanders op belangrijke posities in Brussel te vinden zijn en of dat erg is. In het panel zitten Raoul Boucke, hoofd van de afdeling Algemene Bestuursdienst en Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties bij de PV; Jeannette Mak, Parlementair Vertegenwoordiger van de Tweede Kamer in Brussel; Johanna Neyt, lobbyist voor de provincie Zeeland en Tijn Sadée.

Programma donderdag 28 maart:
Inloop: 16:30u
Aanvang: 17:00u
Borrel: 18:00u
Einde: 19:00u

28 March 2024
17:00 - 19:00
Kortenberglaan 4-10, Brussels