Webinarserie: schijnwerper op Maleisië

Ben jij een ondernemer en wil je meer weten over zakendoen in Maleisië? In vier losstaande sessies leer je welke kansen er voor jouw onderneming zijn in deze groeimarkt, kun je vragen stellen over zaken als douanevereisten en gaan we in op wat je nodig hebt bij het opzetten van een bedrijf in Maleisië. Schrijf je dus snel via de links hieronder.

17-02, 09.00-09.45: Business Opportunities in Malaysia

08-03, 09.00-10.00: Setting up a Business in Malaysia

05-04, 10.00-11.00: Customs regulations in Malaysia

13-04, 10.00-10.30: Investment Facilitation

Kuala Lumpur Skyline

Ben jij benieuwd naar zakenkansen in het buitenland? Grote kans dat Maleisië precies heeft wat jij zoekt. Maleisië heeft namelijk veel te bieden aan Nederlandse ondernemers. Deze centraal gelegen hub in Zuidoost-Azië biedt een aantrekkelijke combinatie van goede infrastructuur met verbinding naar de rest van de regio, een hoog opgeleide Engelssprekende bevolking en een toegankelijk zakenklimaat. Zo scoort Maleisië de 12e plaats op de Ease of Doing Business wereldranglijst van de Wereldbank. Groeisectoren zoals landbouw, watertechnologie en digitalisering bieden volop kansen voor wie verder durft te kijken.

De banden tussen Nederland en Maleisië zijn sterk. Er zijn ruim 150 Nederlandse bedrijven actief en Nederland is de afgelopen jaren uitgegroeid tot één van de belangrijkste handels- en investeringspartners vanuit de EU. Door vrijhandelsverdragen in Azië wordt het ook steeds makkelijker om zaken te doen in de rest van de regio. Daarbij stelt de Maleisische overheid informatie en ondersteuning beschikbaar om buitenlandse bedrijven aan te trekken. Bovendien biedt de Malaysian Dutch Business Council, de geaccrediteerde NL Business Hub, een zeer sterk netwerk en soft landing faciliteiten voor nieuwe Nederlandse ondernemers.

Om je meer inzicht te geven in de mogelijkheden organiseert de Nederlandse ambassade een serie webinars over zakelijke kansen in Maleisië. In vier praktische, to-the-point sessies laten we experts aan het woord over de kansen en obstakels die je als ondernemer tegenkomt. We lopen langs de meest veelbelovende sectoren en geven je inzicht in de impact van de huidige Corona epidemie op de lokale markt. Daarnaast bespreken we in aparte sessies hoe de douane werkt en hoe je een onderneming opzet in Maleisië. In elke sessie is er uiteraard ruimte voor jouw vragen.

Serie

Business Opportunities in Malaysia

17 februari 9:00 – 9:45 uur

Een overzicht van zakelijke kansen in de Maleisische markt waarbij we dieper ingaan op belangrijke industrieën en de focussectoren van de ambassade: water technologie, landbouw, energie, high-tech systemen en materialen, havenontwikkeling en circulaire economie.

Spreker:
Muhammad Azmi Zulkifili, CEO InvestKL

Terugkijken

Setting up a Business in Malaysia

8 maart 9:00 – 10:00 uur

Hoe vind je de juiste lokale partner? En wat komt er kijken bij het opzetten van een bedrijf in Maleisië? Deze en andere vragen worden beantwoord door experts. Ook wordt dieper ingegaan op ondersteuning die de MDBC en enkele Maleisische agentschappen kunnen bieden aan Nederlandse bedrijven.

Sprekers:
Dennis de Witt, Eurogain Secta
Marco Winter, Executive Director Malaysian Dutch Business Council

Registreren

Customs regulations in Malaysia

5 april 09:00 – 10:00 uur

Bij exporteren komen ook douanezaken kijken. De Maleisische procedures, wat wel en niet mag en welke organisaties relevant zijn komt aan bod in deze sessie. In het bijzonder is er aandacht voor landbouw- en voedselproducten, waarvoor speciale vereisten gelden.

Moderator: Guusta Visser, douane attaché bij Nederlandse Ambassade in Singapore (verantwoordelijk voor Singapore, Indonesië, Maleisië, Thailand and Vietnam).
Spreker: Mr. Razali bin Haizir, Senior Assistent Director bij the douane devisie van de Royal Malaysian Customs Department.

Registreren

Investment Facilitation

13 april 10.00 - 10.30 uur

Bent u van plan om in Maleisië zaken te doen? Dit webinar geeft inzicht in het investeringsklimaat, kansen in Maleisië en beschikbare dienstverlening vanuit de Malaysian Investment Development Authority (MIDA).

Sprekers:

Mr Asrulnizam Addrus, Director of MIDA, Frankfurt branch.

Registreren

Over de ambassade

Het economisch team van de Nederlandse ambassade in Kuala Lumpur helpt Nederlandse bedrijven met ondernemen in Maleisië. We verstrekken informatie over de markt en het zakendoen en beantwoorden gerichte vragen en verzoeken. Volg ons via LinkedIn of stuur ons een bericht via KLL-EA@minbuza.nl.

Wil je alvast meer lezen over de kansen die Maleisië biedt? Bekijk dan snel onze brochure over zakendoen in Maleisië!