Brief aan de Nederlandse gemeenschap in Mongolië, december 2022

Op 13 december 2022 verstuurde de Nederlandse ambassadeur in Peking, Wim Geerts, de onderstaande brief aan de Nederlandse gemeenschap in Mongolië.

Beste Nederlanders in Mongolië,

We naderen het einde van het jaar 2022. Een jaar dat met nieuwe internationale ontwikkelingen grote invloed heeft gehad op ons allemaal. Ook Mongolië heeft hiermee te maken. Het land kampt – net als Nederland – met inflatie en economische teruggang, en de gevolgen daarvan zijn voor u als burgers in Mongolië ongetwijfeld merkbaar. De eerder vanwege COVID-19 beperkende maatregelen zijn inmiddels opgeheven, hopelijk biedt dit u enige verlichting.

In mijn vorige brief heb ik onze nieuwe Honorair Consul, mevrouw Delgermaa Byambasuren, bij u geïntroduceerd. Mevrouw Delgermaa is intussen geheel in functie als lid van ons Nederlandse ambassadenetwerk en heeft een aantal van u inmiddels ontmoet. U kunt de HC tijdens kantooruren als volgt bereiken:

Mrs. Delgermaa Byambasuren

delgerbyambasuren@gmail.com

mobile: +976 99092836

Office address:

Four Seasons Garden, C4/F1

KHUD, khoroo 18, 

Ulaanbaatar 17011, Mongolia 

Schroom ook niet om contact met ons op te nemen wanneer dit nodig is. De ambassade in Beijing is direct te bereiken via pek-ca@minbuza.nl en 24 uur per dag op het telefoonnummer +31 247 247 247.

Als u van plan bent om rond de feestdagen naar Nederland te reizen, is het van belang uzelf goed te laten informeren over alle reisbeperkingen, zowel voorafgaand aan de reis naar Nederland als voorafgaand aan een eventuele terugkeer naar Mongolië. Op dit moment gelden er in Nederland geen maatregelen meer voor reizigers vanuit het buitenland. Om goed op de hoogte te blijven, raden we u ook aan regelmatig het reisadvies voor Mongolië van het Nederlandse Ministerie van Buitenlandse Zaken te raadplegen.

Mocht u binnenkort in Nederland zijn, dan kunt u overwegen om u te laten vaccineren tegen COVID-19 of een boostervaccinatie te laten zetten. Daarvoor heeft u een Nederlands paspoort en een BSN nummer nodig en gaat u naar een GGD-vaccinatielocatie waar u zonder afspraak terecht kunt. Meer informatie hierover vindt u op www.prikkenzonderafspraak.nl.

Rest mij nog om ondanks de omstandigheden, u en uw naasten een prettige decembermaand toe te wensen. Tot slot: zorg goed voor uzelf en elkaar, houd contact met elkaar en blijf gezond.

Vriendelijke groet,

Wim Geerts

Ambassadeur