Belangrijke update coronavirus (COVID-19)

De situatie in Indonesië wijzigt als gevolg van de ontwikkelingen rond het coronavirus (COVID-19) momenteel snel. Op dit moment zijn er 227 officiële besmettingsgevallen. De verwachting is dat dit aantal verder zal stijgen en dat Indonesië niet voldoende voorbereid is om die mensen op te vangen die heftige klachten hebben en in een ziekenhuis behandeling behoeven.

Vanaf 17 maart jl. hebben de EU-landen het besluit genomen om de mogelijkheid tot reizen naar de Schengenzone, waaronder Nederland, drastisch te beperken. Het ministerie van Buitenlandse Zaken adviseert alle Nederlanders om de komende periode niet meer naar het buitenland te reizen, tenzij strikt noodzakelijk. Vakantiereizen naar het buitenland worden afgeraden. Voor alle landen geldt als reisadvies nu minimaal code oranje: reis alleen wanneer dit strikt noodzakelijk is. Er zijn steeds minder vluchten vanuit Indonesië beschikbaar. Daarnaast gaan steeds meer landen en luchtruimen ‘op slot’. Hierdoor wordt het terugreizen naar Nederland bemoeilijkt.

Als u in Indonesië verblijft, wordt u op basis van het voorgaande uitdrukkelijk geadviseerd z.s.m. naar Nederland terug te keren.

Aanvullende relevante informatie, hier.

Vanuit de ambassade doen we ons best u zo goed mogelijk van informatie te voorzien. Houdt onze social media kanalen in de gaten voor de laatste updates.