Stage bij de Nederlandse Ambassade in Kosovo

De post Pristina is op zoek naar een stagiaire voor de periode van 1 augustus 2019 tot en met 1 februari 2020.

Werkomgeving
 

De Nederlandse Ambassade in Pristina biedt de stagiair(e) een uitdagende en leerzame werkomgeving. De ambassade behartigt de bilaterale relatie tussen Nederland en Kosovo. De post in Kosovo richt zich voornamelijk op Europese integratie, de Nederlandse (economische) belangen in Kosovo, rechtsstaatontwikkeling, het versterken van -regionale- veiligheid en stabiliteit en het versterken van goed bestuur onder meer via het programma voor Maatschappelijke Transitie (MATRA- programma). De ambassade bestaat uit een klein (9 medewerkers) en gemotiveerd team professionals. Van de stagiaire wordt zelfstandigheid maar ook teamgeest verwacht.

Stageomschrijving

De stagiair(e) is zoals uit bovenstaande volgt, multi-inzetbaar en een belangrijk onderdeel van het team. Om een beeld te geven van de taken en verantwoordelijkheden, hieronder een indicatie van taken en verantwoordelijkheden:

 • De stagiair(e) ondersteunt bij het identificeren, analyseren en monitoren van projecten onder het MATRA programma;
 • assisteert bij de identificatie en analyse van interessante culturele projecten;
 • ondersteunt bij het ontwikkelen en uitvoeren van publieksdiplomatie-activiteiten. Denk hierbij aan grote evenementen zoals Europa-dag of het adviseren en werken aan het ambassade profiel op sociale media en de website;
 • ook kan de stagiair(e) bij uiteenlopende andere activiteiten worden ingezet, zoals het verrichten van beknopte onderzoeken, het bijwonen en verslag doen van vergaderingen en lezingen, en het assisteren bij het beantwoorden van vragen van organisaties en burgers;
 • De stagiair(e) wordt verzocht een leeropdracht uit te voeren die ligt op het terrein van een van onze beleidsprioriteiten in Kosovo.

Profiel van de stagiair(e)

 • Je volgt tijdens de stage een relevante universitaire opleiding, bij voorkeur in de masterfase;
 • Je dient de Nederlandse nationaliteit te hebben en tijdens de stage als student ingeschreven te zijn bij een Nederlandse universiteit (erkend door het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen);
 • Je hebt een uitstekende beheersing in woord en geschrift van de Nederlandse en Engelse taal;
 • Je bent in staat je snel aan te passen aan een nieuwe werkomgeving;
 • Je bent in staat om zelfstandig te werken;
 • Je hebt aantoonbare kennis van of affiniteit met de Balkanregio, internationale betrekkingen en/of Europese Zaken;
 • Je hebt aantoonbare kennis van of affiniteit met sociale media.


Voorwaarden en vergoedingen

Algemene voorwaarden en vergoedingen zijn te vinden op deze site.

De duur van de stage is zes maanden, met een werkweek van 40 uur.

Meer weten en/of solliciteren

Geïnteresseerden sturen een motivatiebrief en CV (beide in het Engels!) naar PRI-STAGE@minbuza.nl. Vermeld in je motivatie in ieder geval wat je specialisaties en interesses zijn. Een interview via Skype (in het Engels) maakt onderdeel uit van de selectieprocedure. Eventuele vragen over de stage kunnen worden geadresseerd aan Milan van Berlo, via pri-stage@minbuza.nl.

De deadline van reageren is: 6 mei 2019

Voor een adequate overdracht is het van belang dat er in de week van 29 juli t/m 2 augustus een overdrachtsweek zal plaatsvinden.

Het Ministerie van Buitenlandse Zaken voert een actief diversiteitsbeleid en zet in op een inclusieve organisatie. We doen dit door de verschillen van mensen optimaal in te zetten en te benutten. We streven bij de samenstelling van teams en bij de aanname van nieuw talent naar diversiteit in leeftijd, geslacht, cultuur, achtergrond, geaardheid, kennis en competentie.