Vacature medewerker Migratie en Humanitaire Samenwerking in Kampala

De Nederlandse Ambassade in Uganda is op korte termijn op zoek naar een medewerker voor bepaalde tijd op lokaal contract ter ondersteuning van de inzet van de Ambassade op het terrein van de ontwikkeling van de Nexus humanitaire samenwerking en structurele ontwikkeling in Uganda.

Geïnteresseerden kunnen tot en met zondag 27 mei 2018 een korte motivatiebrief en CV opsturen naar Hoofd Ontwikkelingssamenwerking Joris van Bommel, e-mail: kam-cdp@minbuza.nl

Voor vragen of meer informatie kunt u ook contact opnemen met Joris van Bommel, via e-mail: kam-cdp@minbuza.nl

Functieprofiel:

 • Functiebenaming: Ondersteunende beleidsmedewerker
 • Post: Ambassade van het Koninkrijk der Nederlanden, Kampala, Uganda
 • Aantal uren per week: max 38
 • Duur: 7 maanden
 • Periode:  juni – december 2018

Functie omschrijving

Medewerker Migratie, Humanitaire Samenwerking en Ontwikkelingssamenwerking biedt ondersteuning aan de inzet van de Ambassade op het terrein van de ontwikkeling van de Nexus humanitaire samenwerking en structurele ontwikkeling binnen regio’s in Uganda waar veel vluchtelingen worden opgevangen zoals Noord-Uganda. Uganda is een van de eerste landen waar het door het VN geïnitieerde Common Refugee Response Framework (CRRF) ontwikkeld is. Dit vereist het opzetten en invullen van coördinatiestructuren tussen de Ugandese overheid, internationale organisaties (UNHCR, WFP, UNDP, EU), bilaterale donoren en implementerende NGOs. UNHCR heeft een coördinerende rol van het CRRF, maar kijkt daarbij ook naar andere donoren en partners voor assistentie en ondersteuning.

De medewerker ondersteunt het Hoofd Ontwikkelingssamenwerking in de aansturing en uitvoering van activiteiten in Uganda op het gebied van stabiliteit, migratie en humanitaire hulp. Medewerker zal worden ingezet voor de monitoring van centraal (bilateraal en via EU) gefinancierde activiteiten. Ook zal de medewerker ondersteuning bieden voor activiteiten in Uganda in het kader van het Regional Development and Protection Programme (RDPP), grotendeels gefinancierd met gelden uit het EU Trust Fund Migratie in nauwe samenwerking met de EU-delegatie in Kampala. Nederland vervult namens de EU en de Lidstaten een leidende rol in het RDPP voor de Hoorn van Afrika. Daarnaast wordt de komende jaren een impact evaluatie van RDPP activiteiten uitgevoerd.

De medewerker rapporteert rechtstreeks aan en wordt begeleid door het Hoofd Ontwikkelingssamenwerking.

Taken

De medewerker neemt voor de ambassade deel in diverse coördinatiestructuren, daarin aangestuurd door het Hoofd Ontwikkelingssamenwerking. De medewerker zorgt voor afstemming binnen de ambassade, tussen de ambassade en Den Haag (Directie Stabiliteit en Humanitaire Hulp en Directie Afrika) en voor afstemming met de regionale coördinator migratie van de regionale coördinator humanitaire hulp van de Nederlandse Ambassades in respectievelijk Addis Abeba en Nairobi. Medewerker zal betrokken worden bij project identificatie, monitoring van projecten en input leveren voor rapportages.

Vereiste kennis & vaardigheden

 • Academisch werk- en denkniveau;
 • Relevante internationale ervaring;
 • Kennis op het gebied van migratie, ontwikkelingssamenwerking en humanitaire hulp strekt tot aanbeveling;
 • Goede analytische vaardigheden, pro-actief, flexibel en een goede netwerker;
 • Sterke organisatorische vaardigheden zoals het snel en adequaat kunnen volgen en verspreiden van kennis en informatie, agendabeheer, logistieke ondersteuning bij de voorbereiding van vergaderingen, (veld)missies en bezoeken;
 • Zelfstandig kunnen werken en reizen; gemakkelijk in het leggen van contacten;
 • Enthousiast, nieuwsgierig;
 • Aantoonbaar uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift;
 • Direct beschikbaar.