Reclasseringsvrijwilligers gezocht in Trinidad en Tobago

Bureau Buitenland van Reclassering Nederland zoekt Nederlandstalige vrijwilligers die bereid zijn om regelmatig Nederlandse gedetineerden te bezoeken.

Houdt u van vrijwilligerswerk dat uitdagend en boeiend is en dat een kijkje geeft in een heel andere wereld dan u gewend bent? Dan is deze oproep u op het lijf geschreven. U beschikt over goede sociale vaardigheden en een behoorlijke portie gezond verstand. U staat met beide benen op de grond en kunt tegen een stootje. U beheerst zowel de Engelse taal (in woord) als de Nederlandse taal (in woord én geschrift).

U bent bereid om digitaal verslag te doen van bezoeken die eens in de 4 á 8 weken plaatsvinden en om minimaal eenmaal per twee jaar maar wellicht vaker als de omstandigheden dat vragen een vrijwilligersbijeenkomst bij te wonen. U woont om en nabij 150 km van de gevangenis. Wacht niet langer! Neem contact op met regiocoördinator  Eva Scherer of Grainne Tumpane van Bureau Buitenland in Utrecht. U kunt e-mailen naar vrijwilligerbuitenland@reclassering.nl of telefonisch contact opnemen met 00-31-888041090.

We bieden scholing en gemaakte kosten worden vergoed. U krijgt ondersteuning bij uw werkzaamheden. Er wordt gewerkt met een professioneel registratiesysteem. Door middel van onze nieuwsbrieven blijft u op de hoogte van de ontwikkelingen van Bureau Buitenland.

Wilt u meer over ons weten? Neem dan eens een kijkje op:

www.reclassering.nl/buitenland/bureau-buitenland

UNCTAD connects UN development policy with the world of trade and investment. At the conference, agreements were made on how the global trade system can help deliver sustainably and fairly on the post-2015 development agenda. "In developing countries, trade and investment are a source of jobs and income, and therefore provide a way out of poverty," Ms. Ploumen said. "But it is vital that everyone should benefit, including the poorest of the poor, women and young people. The agreements we have made here are specifically designed to enable these groups to participate in economic growth." Partly due to the insistence of the Netherlands, a greater focus has been agreed on e-commerce and the opportunities it creates for developing countries. "These days, trade is about much more than container terminals and distribution centres," Ms. Ploumen said. "Entrepreneurs can sell their products to the whole world from their home. Creative business people in developing countries can benefit from this. They have the world at their feet." Over the next four years, UNCTAD is conducting a further study of how developing countries can benefit from the emergence of e-commerce in global trade. Agreements were also made on strengthening the economic position of young people and women. UNCTAD will advise countries and businesses on how to adapt their policy to this end. "Of all the possible investment options for tackling inequality, investing in women is the best," Ms. Ploumen said. "Because women, more than men, use their income for their families and their community. So if women participate in the economy on an equal footing with men, the world economy will grow by 25 percent in the next 10 years."